Založ si blog

Píšme, provokujme, vyjadrujme sa ….

Máme jedinenčné myslenie, cítenie a vnímanie sveta. Predchádzali mu individuálne skúsenosti, zdieľané pravdy, tvoriace súčasť rodinného prostredia, alebo spoločnosti.

Písaním a vyjadrovaním odovzdávame svoje myšlienky iným nie preto, aby sme získali potvrdenie tej svojej pravdy, ale aby sme v iných evokovali potrebu vyjadriť sa, či aspoň zamyslieť sa.

Nech sú naše pohnútky písať, komentovať, vyjadrovať sa akékoľvek, mali by sme byť pripravení aj na negatívne ohlasy. Vedieť povedať svoj názor s noblesou a vedieť s noblesou prijať názor toho iného je umenie.

Nemusí sa nám páčiť štýl, alebo obsah napísaného. Možeme ho vnútorne, alebo verejne odmietnúť. Dokonca nás nik nemôže prinútiť prečítať si ho, alebo reagovať naň.

Písané slovo každého z nás je sebavyjadrením tej jedinečnej tvorivosti a má zvláštny charakter. Toto individuálne v nás by sme mali akceptovať u každého.

Opačný, či negatívny ohlas na písané slovo nie je útokom na našu osobu, nezasahuje do samej podstaty nášho sebaprijímania. Sú to myšlienky iného, človeka a je na nás, či ich príjmeme a stotožníme sa s nimi, alebo ich odmietneme.

Našou Individuálnou pravdou sa stáva to, čomu sami veríme.

Myslieť si, že tí, ktorí nás kritizujú, odmietajú naše videnie sveta nami pohŕdajú, či nás ako bytosti odmietajú, by asi nebolo veľmi produktívne pre nikoho.

Máme sa líšiť.

Ak pristúpime na tú myšlienku, že sme výnimoční, neopakovateľní, nebude existovať konkurencia a zrovnávanie.

Kedy ústa onemeju, srdce zovrie bolest a oči slzy nedokážu zastaviť

17.06.2019

Onemela som, zovrelo mi srdce a oči mi zaliali slzy. https://www.facebook.com/WENDiGO79/videos/10206987028936890?s=100000227912217&sfns=mo

Manipuláciou možno zbaviť zraku, sluchu aj rozumu – Versus komu veríš mne, alebo vlastným očiam, alebo nie je to tak ako to vyzerá

23.05.2019

Zo všetkých strán sa na nás valí návod na vzor humanizmu, tolerancie, rozširovania pochopenia a ochoty pomáhať v celosvetovom merítku. Návod ako nebyť rasistický, homofóbny, nehumánny, xenofóbny, šovinistický, nacionalistický a iné nálepky, ktorými liberálni politici, liberálni občania a naša liberálna a moderná mládež častuje všetkých, tých, ktorí majú [...]

Deštrukcia versus Konštrukcia

22.05.2019

Každý deň je pre nás niečím výnimočný. Pre mňa je tento týždeň výnimočný prinajmenšom 3x. Trikrát po sebe mi totiž zmazali články. Je to až smiešne, že koľká snaha a prečo ? A hlavne úplne zbytočná :). Nič, ale poďme sa na to pozrieť z iného súdka. V psychológii sa tento termín volá vytesnenie. Vytesnenie alebo represia alebo [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

mili911

Svoje životné poslanie som našla v práci s ľuďmi. Poskytuovala som poradenské a konzultačné služby v rozvoji osobnosti, komunikácie a sociálnych zručností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 144449x
Priemerná čítanosť článkov: 2626x

Autor blogu