Založ si blog

Navrhujem zvolme do parlamentu chobotnice

Už ma vážne nebaví čítať články o tom, že ten alebo ten reprezentant, tej ktorej strany je mameluch, zlodej alebo drúk. Nikto nie je dokonalý kandidát, aby bol predstaviteľom ideálneho politika a ideálne riadil tento štát v jeho najdokonalejšej forme. Medzi prirodzené a ľudské faktory patrí aj  zlyhanie.

PRETO SI ZVOLME CHOBOTNICE

Možno ideálnym stavom by boli práve oni. Majú dostatok chápadiel, aby nimi zasiahli strategické ministerstvá a nebude potrebné riešiť, že tam bol nevhodný reprezentant, ktorý ich nezastupoval ako mal. A ked sa nám nebude riadenie štátu chobotnicami pozdávať  strčíme ich späť do mora.

Ale teraz vážne …

Osobnosť v politike by sa nemala obklopovať pätolízačmi a pritakávačmi, ale tými, ktorí konštruktívnou kritikou dokážu ovplyvniť a tým  predchádzať nesprávnym rozhodnutiam. Vedieť sa obklopiť správnymi ľudmi je tou najťažšou zaležitosťou.

A teraz pre nás všetkých, koľko času zo svojho života sme venovali tomu, aby sme sa obklopili ľudmi, ktorí nás podporujú v pozitívnom slova zmysle. Myslím, že sa tak deje od nášho detstva a až do veku dospelosti nám trvá, kým sa tie vzťahy vykryštalizujú a v prevažnej miere nám ostane  po boku takých ľudí pár.

Niet sa preto čomu čudovať, že aj naši politici sú na tom rovnako.  Bude trvať ešte dlho kým sa osobnosti politického sveta budú zdokonaľovať a osobnostne rásť a budú si   vedieť vyberať svojich spolupracovníkov tak, aby nielen zdieľali spoločné hodnoty, ale aj ich pozitívne realizovali pre blaho všetkých zúčastnených.

Kedy ústa onemeju, srdce zovrie bolest a oči slzy nedokážu zastaviť

17.06.2019

Onemela som, zovrelo mi srdce a oči mi zaliali slzy. https://www.facebook.com/WENDiGO79/videos/10206987028936890?s=100000227912217&sfns=mo

Manipuláciou možno zbaviť zraku, sluchu aj rozumu – Versus komu veríš mne, alebo vlastným očiam, alebo nie je to tak ako to vyzerá

23.05.2019

Zo všetkých strán sa na nás valí návod na vzor humanizmu, tolerancie, rozširovania pochopenia a ochoty pomáhať v celosvetovom merítku. Návod ako nebyť rasistický, homofóbny, nehumánny, xenofóbny, šovinistický, nacionalistický a iné nálepky, ktorými liberálni politici, liberálni občania a naša liberálna a moderná mládež častuje všetkých, tých, ktorí majú [...]

Deštrukcia versus Konštrukcia

22.05.2019

Každý deň je pre nás niečím výnimočný. Pre mňa je tento týždeň výnimočný prinajmenšom 3x. Trikrát po sebe mi totiž zmazali články. Je to až smiešne, že koľká snaha a prečo ? A hlavne úplne zbytočná :). Nič, ale poďme sa na to pozrieť z iného súdka. V psychológii sa tento termín volá vytesnenie. Vytesnenie alebo represia alebo [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

mili911

Svoje životné poslanie som našla v práci s ľuďmi. Poskytuovala som poradenské a konzultačné služby v rozvoji osobnosti, komunikácie a sociálnych zručností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 144237x
Priemerná čítanosť článkov: 2622x

Autor blogu