Založ si blog

NEVERA ? Priniesla oslobodenie.

Príbeh a postrehy zo života.

 

 

 

Partnerské vzťahy sú najkomplikovanejšia záležitosť a správny recept na fungovanie spolužitia neexistuje. Nevera jedného z partnerov je obyčajne bolestivým zážitkom pre druhého partnera. A to či k nej skutočne prišlo, alebo  to bola len jej potenciálna možnosť vôbec nie je dôležité. Najdôležitejšie je to, čo táto životná situácia do života priniesla.

Tento príspevok je venovaný mladej, krehkej blondínke ako vďaka za to, že sa vyskytla v živote dvoch partnerov a svojim vplyvom zhodila klamstvom a násilím udržiavaný vzťah, ktorý bol devastačný pre jedného z nich.

Dlhotrvajúce vzťahy viac ako 10 rokov ba aj viac ako 15 rokov majú za sebou rôzne problémy, niektoré prinesie život, iné akoby sa zjavili a preverili stálosť a intenzitu vzájomných citov. No vzťah, o ktorom je reč nikdy nemal vzniknúť. Už jeho začiatok poznamenali vážne problémy, do vyriešenia, ktorých sa zdravý jedinec ani len nepustí, pretože ak v prvých mesiacoch chodenia zistí, že jeho “ láska “ je človek závislý na drogách, nikde nepracuje, je asociálny, neznášanlivý, nenávidí ľudí, má rasové predsudky a navyše je agresívny a násilnícky, tak zdravý človek vezme nohy na plecia a uteká kade ľahšie. Snaží sa rýchlo zabudnúť na pár stratených mesiacov, trošku sa otrasie, prečistí hlavu a obohatený o negatívne skusenosti býva pri výbere ďalšieho partnera opatrný.

Väčšinou sa považujeme za rozumných a zdravých jedincov s triezvym a reálnym úsudkom no niekedy práve to, že sme dostatočne silný  preceňujeme. Máme dostatok lásky, odvahy aj možností postaviť sa aj takej výzve, že zvrátime stav, do ktorého sme vkĺzli svojou zamilovanosťou, či očarovaním a sme ochotný darovať svoju silu partnerovi, ktorý ju nemá, Veríme, že sa za jeho slovami naozaj skryva odhodlanie zmeniť sa k lepšiemu.

Svoju silu, peniaze, energiu, lásku, starostlivosť, obetavosť potom dávame, kým sa nevyčerpajú naše vlastné zásoby a neostaneme prázdny. Netuším, kde sa vlastne brala tá  energia, ktorá počas dlhých rokov kŕmila partnera, ktorý ju nasával plným priehrštím. Bolo jej tak veľa, že ho živila dlhé roky naplno. No nakoniec neexistujú nevyčerpatelné zásoby energie v jednom zdroji a tak v posledných rokoch miera nezištnosti, láskavosti, obetavosti, pomoci aj lásky bežala v úspornom režime. Tento fakt bol pre partnera neprehliadnuteľný a neakceptovateľný.  A nútil ho hľadať nové a nové spôsoby manipulácie a klamstiev, aby sa intenzita energie, ktorú dostával vrátila.

Nič podobné ako plné nasadenie zmien z jeho strany nenastalo. Niektoré spolužitím boli vžité, no nie adekvátne k vynaloženej energii. Ešte stále to bolo partnerstvo, ktorému by ste sa vyhli, no najzávažnejšie problémy a zmeny prebehli.

Tak ako odchádzala láska, ochota, obetavosť voči partnerovi a neprichádzala pozitívna spätná väzba intenzita všetkého vkladaného, bola energia,čím ďalej dávaná menej a menej ochotne. Nastúpila racionalita a rozum velil ústup. Ako, keď telo dáva najavo signály, že je jeho imunita oslabená. Múdre rozhodnutie rozchod a odchod zo vzťahu, ktorý nepodporuje jedného z partnerov. Tých rozchodov bolo neúrekom, tých návratov taktiež. Klamstvo, presviedčanie, manipulácia, vyhrážky, násilie, plač, sľuby a krátkodobá náprava, či relatívny pokoj boli tým, čo neustále blokovali ukončenie vzťahu. Až kým do neho práve v čase ďalšieho pokusu definitívne ukončiť vzťah nevstúpila ONA. Tá, ktorá počas dvoch týdňov ovplyvnila JEHO myslenie a konanie natoľko, že sa mohol prejaviť úplne prirodzene, bez korigovania svojho konania a správania. Práve ONA mu poskytla dostatok sebavedomia a pocitu, že je žiadaný, aby už nemusel použiť nijaké klamstva, hry na lásku, odpustenie, či neschopnosť a zúfalstvo prežiť bez lásky svojej partnerky. Tá zmena vo vedomí muža mu ukázala ďalšiu cestu a možnosti, ktorými môže kráčať

A jej ? Jej priniesla slobodu, Slobodu myslenia, konania, rozhodovania len a len za seba. Vďaka Ti krehká blondínka, vďaka Ti za  tú príležitosť oslobodiť sa, ktorá nebyť Teba nikdy by neprišla.

Kedy ústa onemeju, srdce zovrie bolest a oči slzy nedokážu zastaviť

17.06.2019

Onemela som, zovrelo mi srdce a oči mi zaliali slzy. https://www.facebook.com/WENDiGO79/videos/10206987028936890?s=100000227912217&sfns=mo

Manipuláciou možno zbaviť zraku, sluchu aj rozumu – Versus komu veríš mne, alebo vlastným očiam, alebo nie je to tak ako to vyzerá

23.05.2019

Zo všetkých strán sa na nás valí návod na vzor humanizmu, tolerancie, rozširovania pochopenia a ochoty pomáhať v celosvetovom merítku. Návod ako nebyť rasistický, homofóbny, nehumánny, xenofóbny, šovinistický, nacionalistický a iné nálepky, ktorými liberálni politici, liberálni občania a naša liberálna a moderná mládež častuje všetkých, tých, ktorí majú [...]

Deštrukcia versus Konštrukcia

22.05.2019

Každý deň je pre nás niečím výnimočný. Pre mňa je tento týždeň výnimočný prinajmenšom 3x. Trikrát po sebe mi totiž zmazali články. Je to až smiešne, že koľká snaha a prečo ? A hlavne úplne zbytočná :). Nič, ale poďme sa na to pozrieť z iného súdka. V psychológii sa tento termín volá vytesnenie. Vytesnenie alebo represia alebo [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

mili911

Svoje životné poslanie som našla v práci s ľuďmi. Poskytuovala som poradenské a konzultačné služby v rozvoji osobnosti, komunikácie a sociálnych zručností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 143590x
Priemerná čítanosť článkov: 2611x

Autor blogu