Zaujal ma názor …

7. mája 2010, mili911, Nezaradené postreh

Poslanci v NR SR by mali mať vek od 30 – 60 rokov.

Spodná veková hranica zaručuje, že títo mladí ľudia už majú za sebou niečo odžité. Je predpoklad, že sa budú vedieť postaviť k riešeniu problémov mladej generácie, do ktorej nedávno patrili, rovnako nebudú mať daleko ku generácii strednej ku ktorej smerujú a je vysoký predpoklad, že svojim inovatívnym myslením prispejú k riešeniam ohľadom najstaršej generácie. Sú už dostatočne zrelí a profesionálne vyhranení s vybudovanou kariérou a odborníkmi vo svojom odbore.

Horná veková kategória tvorí protipól nerealitickým očakávania od staršej generácie a môže konzultatívne prispievať k regulácii názorov mladšej generácie poslancov.

Jednoduché vysvetlenie :

Mladým ľudom do spodnej hranice chýbajú odžité skúsenosti a vo svojich vyjadreniach a záveroch sú príliš kritickí. Na rôzne životné zmeny sa pozerajú očami z hľadiska vlastnej vitality a schopností a osobných postojov bez toho, aby vedeli zvážiť dopad na vekom staršiu generáciu.

Ludia nad hornú hranicu, by si mali užívať po odpracovaných rokoch dôchodok, pretože v prípade zvolenia, by nadsluhovali 2 roky navyše. Tak ich netreba nútiť premáhať únavu v poslaneckých laviciach, ale dať i možnosť spať na gauči, či tešiť sa z prechádzok v prírode, z vlastných vnúčať, alebo  práce na záhradke.

Stojí to za úvahu.