Založ si blog

Milujete nás, no máme aj Vašu dôveru ?

Sme mladí, začíname žiť svoj vlastný život.

Sme dospelí a chceme rozhodovať o svojom živote sami.

 

V škole sme nazbierali vedomosti, zdokonalili sa v jazykoch a vstupujeme do reálneho života.

 

Prvé zamestnanie, prvý vážnejší vzťah, prvé hospodárenie so zarobenými peniazmi sú pre nás nové príležitosti ako si dokázať svoju vlastnú hodnotu, pretaviť to, čo sme si doniesli od Vás našich rodičov do praxe.

Musíme sa naučiť na vlastnej koži odkiaľ a kam vedie ochota pomáhať, vľúdnosť, či nezištnosť, čo od nás vyžaduje spoločnosť, nadriadení, či noví známi, alebo priatelia.

Len v reálnom živote sa môžeme naučiť sa komunikovať a správať sa samostatne voči nadriadeným, kolegom, či voči svojmu partnerovi,

Len sami odkázaní na seba si môžeme zdokonaliť sociálne zručnosti, naučiť sa zvládať svoje negatíva, vycibriť svoje kvality.

Nik nezrkadlí naše správanie, či konanie ako tí, ktorí nie sú našimi príbuznými.

Nastal čas, aby sme sa prejavili v dravom prostredí reality, ktoré nás lepšie pripraví na život, musíte nám veriť, pretože nám nepomôže neustále byť  v prostredí zaštíteného Vašou láskou, starostlivosťou a porozumením.

Pomáhali ste nám, kým sme boli malí, hojili ste naše boľavé duše, keď sme prechádzali prvými prehrami, sklamaniami, či odmietnutiami. Vaša láska a sila, Vaša pozornosť a starostlivosť nám bola všetkým.  Odovzdávali ste nám veľa informácií i vzorcov správania v rámci rodiny aj spoločnosti.

A dnes je čas ukázať, čo všetko sme si osvojili.

Možno utŕžime zopár kopancov, možno si vyrobíme niekoľko nedorozumení, alebo sa dopustíme niekoľkých chýb, ale to patrí k procesu osamostatňovania.

Dôverujte nám a verte že to zvládneme, tak ako sme dôverovali my Vám, keď sme boli malí a v našom malom svete ste znamenali stred vesmíru, jedinú skutočnú istotu práve Vy.

Milujeme Vás aj keď sme sa od Vás odtiahli a máte pocit, že Vás už nepotrebujeme.

Opäť sa k Vám vrátime a budeme s Vami hovoriť o svojom živote, či postojoch, práci, alebo vzťahu no už nie ako deti, ale ako dospelí, ktorí konzultujú svoje plány, konanie, radosti, či starosti s tými, ktorým najviac dôverujú.

Kedy ústa onemeju, srdce zovrie bolest a oči slzy nedokážu zastaviť

17.06.2019

Onemela som, zovrelo mi srdce a oči mi zaliali slzy. https://www.facebook.com/WENDiGO79/videos/10206987028936890?s=100000227912217&sfns=mo

Manipuláciou možno zbaviť zraku, sluchu aj rozumu – Versus komu veríš mne, alebo vlastným očiam, alebo nie je to tak ako to vyzerá

23.05.2019

Zo všetkých strán sa na nás valí návod na vzor humanizmu, tolerancie, rozširovania pochopenia a ochoty pomáhať v celosvetovom merítku. Návod ako nebyť rasistický, homofóbny, nehumánny, xenofóbny, šovinistický, nacionalistický a iné nálepky, ktorými liberálni politici, liberálni občania a naša liberálna a moderná mládež častuje všetkých, tých, ktorí majú [...]

Deštrukcia versus Konštrukcia

22.05.2019

Každý deň je pre nás niečím výnimočný. Pre mňa je tento týždeň výnimočný prinajmenšom 3x. Trikrát po sebe mi totiž zmazali články. Je to až smiešne, že koľká snaha a prečo ? A hlavne úplne zbytočná :). Nič, ale poďme sa na to pozrieť z iného súdka. V psychológii sa tento termín volá vytesnenie. Vytesnenie alebo represia alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

mili911

Svoje životné poslanie som našla v práci s ľuďmi. Poskytuovala som poradenské a konzultačné služby v rozvoji osobnosti, komunikácie a sociálnych zručností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 55
Celková čítanosť: 144504x
Priemerná čítanosť článkov: 2627x

Autor blogu